Guldmedalje til Carsten Borchert ved NM

En guldmedalje til Carsten og en meget flot fjerdeplads til Jacob Vahlun repræsenterede Taekwondoklubben Chung Un fornemt ved de nordiske mesterskaber i teknik, der blev afholdt i weekenden.

Klik videre for at læse hele historien.

Jacob’s gode resultater i 2010 resulterede i, at han på yderste mandat som fjerde mand, blev udtaget til at deltage ved Nordisk Mesterskab, der blev afholdt i Vejle i weekenden. Jacob var yngste mand i gruppen og eneste ”ikke sortbælte” ved hele stævnet.

Den store udfordring for Jacob, var at få lært alle detaljerne i Koryo, Keum-Gang og Tae-beak, som han ikke tidligere har gået i konkurrencer.

På den anden side, har de mange guldmedaljer i 2010 givet Jacob’s en del selvtillid, så hans mål var absolut, at få en medalje, på trods af der var landsholdsdeltagere, fra både Danmark, Sverige, Finland og Norge.

Lodtrækningen blev foretaget fredag aften, og Jacobs gruppe skulle gå Keum-gang og Koryo. Siden udtagelsen, har der været afholdt 4 samlinger i Århus, og Keum-gang er helt sikkert, den poomse Jacob har fået mest kritik for, så det var ikke lige en favorit lodtræning, men det er jo lige for alle.

Lodtrækningen gjorde, at Jacob skulle gå som nr. 2 og han gik en ok Keum-gang. Alle stande var fine, men tempoet var for lavt og det gav en del minus i ”presentation”. Ikke helt tilfreds, skulle Jacob fortsætte med Koryo og det gik langt bedre. Den samlede karakter, var derfor bedre end den første deltagers, så det mere realistiske mål, om at undgå sidste pladsen, var da indfriet.

Den næste række deltagere, fik også lavere karakterer end Jacob, så pludselig så det ikke helt urealistisk ud med en medalje.

De sidste par præsentationer, endte dog lidt højere end Jacob, så han sluttede på en rigtig fin 4. plads, kun 0,05 efter bronze og foran to andre danske deltagere.

Efterfølgende var det også opløftende at se, at Jacob fik højeste karakterer af alle i Koryo, så hvis Jacob udtages igen næste år er, en medalje absolut et realistisk mål.

Jeg deltog selv i 50+ gruppen. Desværre var der ikke mødt deltagere op fra de andre lande, så eneste reelle konkurrent var en ny dansker i gruppen, nemlig Jørn Andersen fra Gladsaxe. Selvom Jørn tidligere har været på landsholdet (både i kamp og teknik!) virkede han lidt nervøs, og hans præstation lå under hvad jeg tidligere har set ham gå. Jeg vandt derfor helt sikkert, og kan nu også kalde mig Nordisk mester.

Alt i alt et godt stævne og en god start på sæsonen. I sidste sæson deltog vi i 11 stævner, og det er også Jacob’s plan, at han skal deltage i mindst lige så mange stævner i 2011.

Hvis der skulle være nogen der er interesseret i at deltage i de næste stævner, så er der plads i bilen!

Det næste stævne er i Munkebo, den 5/2. Herefter er det Challenge Cup i Belgien den 5/3, talent cup i Skanderborg den 9/4, hvorefter foråret afsluttes den 7. maj med CV cup i Århus.