Om taekwondo

Få svar på dine spørgsmål om at begynde til taekwondo og selvforsvar i Chung Un

Som de fleste typer kampsport har Taekwondo sin oprindelse i fjernøsten, hvor udøvere gennem flere tusinde år har trænet sig til smidighed, styrke og god kondition. I Chung-Un når vi i løbet af en times træning at få hele kroppen i bevægelse. Selve træningsformen lægger vægt på grundig opvarmning og teknikker, der styrker muskler, led og sener, udfordrer koordinationsevenen og balancen og forbedrer konditionen.

Prøv selv
Besøg klubben og prøv at træne med et par timer. Se træningstiderne her.

Er det farligt?
Nej – selvom det godt kan blive til et par blå mærker. Det er klart, at kampkunst netop er velegnet i forbindelse med en kamp- eller forsvarssituation, men sådan er hverdagen ikke. Træningen er tilrettelagt med mindst mulig risiko for udøveren, hvor vi bruger forskelligt udstyr, bl.a. puder, veste, hjelme, arm- og benbeskyttere. Samtidig tager vi hensyn til hinanden, så farlige situationer ikke opstår.

I forbindelse med kampstævner ifører kæmperne sig beskyttelsesudstyr fra top til tå. Statistisk set bliver taekwondoudøvere ikke skadet mere end udøvere af andre ‘blidere’ sportsgrene. Det skyldes blandt andet, at man gennem træningen bliver hurtigere, stærkere og smidigere, samtidig med at ens teknik bliver forbedret.

Hvad med forsikring?
Alle klubbens medlemmer er dækket af en ulykkesforsikring gennem Dansk Taekwondo Forbund. Du er dog først dækket, når forbundet har registeret dig som medlem. Når du får din licens – det lille stykke papir, som skal ligge i dit taekwondopas – er du dækket. Policen kan du se her: http://taekwondo.dk/files/Forbund/Dokumenter_div/KollektivulykkesforsPolice2006.pdf.

Har du spørgsmål vedrørende forsikring, kan du kontakte Johannes Eckendörfer (tlf: 7443 3590 / 2962 5994,E-mail: info@chung-un.dk.)

Derudover er det en god ide selv at du selv kontakter dit forsikringsselskab, for at være helt sikker på, at du er dækket optimalt.

Taekwondo for børn – hvornår må man begynde?
Vi plejer at sige, at børn skal være mindst syv år gamle, når de starter. Dels fordi de på dette alderstrin kan forstå, at det, de laver kan give blå mærker, dels fordi de bedre kan koncentrere sig om de enkelte øvelser, uden risiko for at skade andre eller komme til skade selv. Selve træningen er en blanding af leg og tekniske øvelser, og vi er meget opmærksomme på, at børnene skal have en god oplevelse samtidig med, at der bliver krævet noget af dem.

Bliver man nogen sinde for gammel?
Det er ikke nødvendigt at kunne gå i spagat eller sparke i hovedhøjde for at starte på taekwondo. Det bliver bedre med tiden. og selv hvis man er lidt stiv i leddene, kan man sagtens få en masse ud af at træne. Som et alternativ til f.eks. boksning eller gymnastik er taekwondo oplagt, idet det på samme måde aktiverer hele kroppen og giver styrke og god kondition uden skader. Og selvom man er oppe i årene, er det stadig muligt at få det sorte bælte – også uden at kunne gå i spagat.